У тернопільській 28 школі ворожили на Андрія

14 Гру 2015 / 14:44 | Переглядів: 2561

Вечорницы 28 школа

Свято Андрія Первозванноговважається найбільшим передноворічним святом,яке відзначається ще з часів Русі13 грудня. Андрій Первозванний входив в число 12-ти апостолів Христа, згідно з переказами, був братом апостолу Петру і був покровителем жителів України, Росії та Шотландії. Напередодні цієї дати прийнято збиратися на Андріївські вечорниці— ворожіння, з якими пов'язано безліч неординарних звичаїв.

Веселим та незвичайним видався вечір для учнів дев'ятих класів ТЗОШ № 28.Вони зібрались на Андріївські вечорниці, щоб пожартувати, повеселитись і, звичайно, поворожити.

Гадали на квасолинах

На квасолинах гадали чи збудеться їхнє бажання, яке кожен з них загадав.

Ішли чобітком від вікна до дверей, щоб дізнатись котра дівчина перша заміж вийде. Усі дуже задоволені саме цим методом гадання,їм було весело і цікаво. Красуні настільки сприйняли ці гадання в серйоз,що запам'ятали ім'я своїх суджених і в майбутньому подивляться чи збудеться гадання.

"Мені настільки сподобалося,я вражена від нашої української культури .Отримала масу задоволення"-говорить Аліна,учасниця ворожіннь.

Намагались вгадати ким буде майбутній чоловік - багач, робітник, священик, лікар. Кожна вже приміряла роль дружини бізнесмена,політика чи лікаря.

Також пускали кораблик з горіхової шкаралупки, щоб дізнатись, що чекає у майбутньому. Найвеселішим було, напевно, ворожіння, де вони витягали ротом перстень з води.

Після усіх процедур ворожіння діти частувалися солодощами та іншими смаколиками.

А після частування ми ще й на вулиці запитували першого зустрічного його ім'я, кажуть, що так буде судженого звати.

Хто ж ініціатор цього заходу?

Учнів свого класу у вечір 12 грудня запросила їхній класний керівник -Журавльова Олександра Василівна,дуже цікава,творча та ініціативна людина.

"Дітей запросила,щоб вони більше дізналися про старі українські традиції і весело та цікаво провели час з класом"-каже пані Олександра.

Бачимо,що не вся сучасна молодь байдужа до українських традицій.Добре,що учні ТЗОШ № 28 провели з користю вечір і заглянули в своє майбутнє!

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.