Спільними потугами пропагуватимемо гордість спілки!

27 Лип 2015 / 20:47 | Переглядів: 1764

Смик літоб'єднання

На обласному літературному об'єднанні літераторів краю, що діє при Тернопільському осередку Національної спілки письменників України, новообраний спілчанський голова Олександр Смик поділився з творчими побратимами програмою дій письменницької організації на найближчий час.

Олександр Іванович зокрема повідомив, що вперше в Україні буде започатковано серію книг письменників Тернопілля (повне видання). Її отримають міські, районні та обласна книгозбірні. Це дасть можливість ознайомитися з творчістю місцевих літераторів читачам бібліотек. Для поширення творчості серед широких кіл краян створять літературний батальйон та виносний лоток для популярізації наших творів. Відбуватимуться знайомства територіальних громад з творчістю місцевих авторів.

Правління літоб'єднання вирішило здійснювати на місцях міні-презентації літературного життя району. Уже склададають графік виїздних засідань. Відродять і спілчанський інтернет-сайт або створять новий. Ми, літератори краю вирішили, що спільними потугами пропагуватимемо гордість спілки! Ласкаво запрошуємо на творчі вечори та літературні доробки місцевих літераторів! Кошти від таких заходів будуть будуть спрямовані на видання пам'ятки для сімей військовослужбовців АТО (реабілітація після війни), видавництво журналів "Золота пектораль", "Курінь" та "Літературне Тернопілля".

До складу ради обласного літоб'єднання ввели: голову Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України Олександра Смика, голову постійної комісії з питань бюджету облради Олександра Стадника, та начальника відділу інформаційної діяльності облдержадміністрації Олега Удича.

Володимир ДЕМЧИШИН,

поет, член обласного літоб'єднання та НСЖУ.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.