«Національна іграшка руками дитини»

30 Лис 2016 / 11:28 | Переглядів: 3247

Національна іграшка руками дитини

ІНФОРМАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ДЛЯ ЗМІ

"Національна іграшка руками дитини"

Сьогодні, 30.11.2016 р., у музеї національної іграшки при Тернопільській бібліотеці для дітей №5 (вулиця Стуса,4), о 14.00 год відбудеться відкриття виставки-конкурсу народної іграшки для учнівської молоді "НАЦІОНАЛЬНА ІГРАШКА РУКАМИ ДИТИНИ".

Виставка проводиться за сприяння Тернопільського осередку національної спілки майстрів народного мистецтва України (НСМНМУ) та Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу.

Мета та завдання:


• виставка - конкурс проводиться з метою залучення школярів до дослідження, вивчення і відтворення найкращих зразків культурної спадщини рідного краю;

• залучення дітей до активної дослідницької діяльності по збереженню звичаїв, обрядів, традиційних художніх ремесел;

• розвиток дружніх стосунків між творчими, небайдужими до мистецтва дітьми;

• пропагування народного декоративно-прикладного мистецтва широкому загалу людей.

Після закриття виставки і нагородження переможців конкурсу роботи повертаються авторам.

Запрошуємо відвідати виставку, адже народна іграшка є спадщиною подібно до рідної мови, казки, пісні. Народні іграшки перевірені дитячою любов'ю до неї, дитячою грою. Народна іграшка несе в собі художню культуру народної творчості, розвиває самобутні риси естетики свого народу.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.