Міський голова Тернополя вважає, що прах Степана Бандери мають перевезти в Україну

06 Січ 2016 / 13:31 | Переглядів: 1790

Бандера пам'ятник

ПрахСтепана Бандери має бути перепохований в Україні. Так вважає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Очільник міста готовий просувати цю ідею через Асоціацію міст України, а

також готовийвсіма силами популяризувати цю ідею у суспільстві.

- Українська влада має ініціювати процес перепоховання Степана Бандери в Україні. Свого часу, прах Тараса Шевченка перепоховали у Каневі і українці мають "Тарасову гору" - один із символів України, де можуть вклонитися могилі Великого Тараса. Переконаний, що в Україні має бути "Степанова Гора" - місце для паломництва всіх українців. Однак, цей процес має почати не партії, окремі особи чи навіть регіони, а саме офіційна українська влада, яка представляє усю націю. Бандера боровся і помер за державу Україна і ця держава має вшанувати його на офіційному рівні. Безумовно, що до процесу перепоховання долучаться всі бажаючи, але офіційно оголосити про це треба на офіційному рівні, - зазначив очільник Тернополя.

За данимильвівськогоісторикаМиколиПосівнича, перенесення прахуСтепана Бандери з Німеччини (Мюнхен) в Україну коштуватимеблизько10 тисяч євро.

Провідника Організації Українських націоналістів можуть перепоховати за українською традицією в його рідному селі Старий Угринів або у столиці України Києві.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.