До Тернополя їде «ТАРТАК»

28 Кві 2017 / 11:20 | Переглядів: 2926

Тартак

14 травня легендарний гурт "Тартак" "заводитиме" тернополян і гостей фестивалю "Співоче поле. Тернопіль".

Лауреат першої премії фестивалю "Червона рута-97" в жанрі танцювальної музики відгукнувся на запрошення організаторів мистецького дійства і презентує тернополянам вінок музичних композицій. Наразі невідомо, чи це будуть пісні з восьми власних альбомів різних років, а чи тільки з останнього - "Вічність", з яким у грудні минулого року "Тартак" вирушив у тур, присвячений 20-літтю колективу.

Та все ж, будемо сподіватися, що одна з перших пісень гурту "О-ля-ля" обов'язково прозвучить зі сцени Співочого поля - як щедрий подарунок шанувальникам української естради періоду нашої незалежності.

Справжня весна настає у Тернополі тоді, коли зацвітають вишиванки

Уже дев'ятийВсеукраїнський фестиваль національної вишивки і костюму "Цвіт вишиванки" пройде 13-14 травня на Співочому поліобласного центру.

Цього року однойменний благодійний фонд фестивалю підготував низку цікавих заходів, які, без сумніву, сподобаються і учасникам, і гостям цього різнобарвного дійства.

Передусім, організатори мають намір презентувати Міжнародний вишитий рушник єднання довжиною понад12 метрів. На один край цього полотна українські умільці нанесли візерунки народної вишивки, популярної у різних районах Тернопілля та Прикарпаття. На іншому - за сприяння Всесвітнього Конгресу Українців - розмістилися взірці вишивки представників української діаспори з різних країн світу.

У центрі рушника майстер художньої вишивки тернополянка Світлана Лазорик вишила емблему Всеукраїнського фестивалю "Цвіт вишиванки".

Узор з Тернопільської області вишивали майстри декоративно-ужиткового мистецтва тернополянки: Євгенія Возна, Світлана Галущак, Ірина Галущак, Тетяна Охрицька.

Узор з Франківської області вишивала майстер народного мистецтва України - Олена Абрамович з с. Річка Косівського району.

Цим рушником організатори хочуть показати, якими прекрасними є узори вишивок, техніку вишивки "хрестик", яка поширена і в Україні, і завдяки нашій діаспорі- у світі.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.