Цьогорічні «Тернопільські театральні вечори» присвятили століттю від дня заснування Лесем Курбасом професійної театральної сцени в місті

18 Вер 2017 / 21:40 | Переглядів: 1774

Тернопільскі "Театральні вечори - 2017"

Цьогорічні "Тернопільські театральні вечори" присвятили століттю від дня заснування Лесем Курбасом професійної театральної сцени в місті. В честь цього у програмі 13-го театрального фестивалю вирішили зробити деякі зміни. На сцені не буде молодих режисерів-дебютантів та суддів, натомість, тернополянам покажуть повноцінні театральні постановки та роботу досвідчених режисерів.

Як повідомляє ІНТБ,театри зі Львова, Івано-Франківська, Рівного, Чернівців, Києва, Коломиї та Луцька тішитимуть тернопільських театралів своїми виставами із 17-го по 25-те вересня. Саме в цей час тернопільський драмтеатр проводитиме чотирнадцятий фестиваль "Тернопільські театральні вечори. Дебют". Цьогоріч його мають кому присвятити.

ОЛЕГ МОСІЙЧУК, головний режисер Тернопільського академічного обласного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка

"Тут, якраз цьогоріч, у нас така річниця, що 10 років, як не стало Михайла Якубовича Форгеля, який відновив, після Курбаса вдруге, "Тернопільські театральні вечори" і, я гадаю, що це такий мистецький тиждень - це буде пам'ять в його честь, це приїдуть ті, кого, власне, він на цих фестивалях, яким показав наш фестиваль, шлях в режисуру, шлях в професію".

Репертуар фестивалю підбирали ретельно, розповідає Олег Мосійчук. Каже, чимало труп погодились приїхати в Тернопіль і виступити на нашій сцені. Але, на жаль, забезпечити артистів усім необхідним, наш театр собі дозволити не може.

Триватимуть "Тернопільські театральні вечори" до 25-го вересня. Глядачів запрошують на перегляд вистав з 17-го щодня о 19-й годині. Вартість квитків від 30-ти до 60-ти гривень.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.