Заробітна плата працівника-іноземця: виплати у гривні чи іноземній валюті

08 Вер 2016 / 07:46 | Переглядів: 2881

Валюта

Відповідно до статті 23 Закону України від 24.03.95 р. № 108/95 - ВР "Про оплату праці" заробітна плата працівникам підприємств на території України виплачується в грошових знаках, що мають законний обіг на цій території.

Проте, слідує зазначити, що відповідно до Правил використання готівкової іноземної валюти на території України, затверджених Постановою Нацбанку № 200 від 30.05.2007 р, юридичні особи-резиденти та іноземні представництва можуть використовувати готівкову іноземну валюту з поточних рахунків для оплати праці працівникам-нерезидентам, якіпрацюють в Україні за трудовим договором (контрактом).

Отже, іноземні працівники можуть отримувати заробітку плату у валюті, що обов'язково має бути обумовлено трудовим контрактом. Окрім того, здійснення перерахунку у валюту має відбуватися за курсом Нацбанку України, встановленим на момент нарахування заробітної плати, а не її виплат.

Детальніше - у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 зателефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.