За гроші міжнародних інвесторів у Тернополі планують встановити до 60-ти індивідуальних теплових пунктів

11 Лют 2016 / 14:06 | Переглядів: 2338

індивідуальні теплові пункти 95757

В Тернополі продовжують термомодернізувати будинки. У цьому році ще близько 60 нових індивідуальних теплових пунктів з'явиться у міських багатоповерхівках

За словами очільника Тернополя Сергія Надала, гроші на утеплення виділить міжнародний інвестор.

- Саме утеплення фасаду будинку вже дає зменшення споживання енергоносіїв на 20-25%. За попередній рік ми утеплили фасади 5 будинків, зробили заміну вікон в трьох будинках, також встановили один індивідуальний пункт та лічильник тепла - гуртожиток на вул.Лук'яновича 1, мешканці економлять 60% витрат на теплопостачання та гарячу воду і мають цілодобово гарячу воду, можливість самостійно регулювати. Ще не завершився опалювальний сезон, а витрати їм вже повністю окупились. І враховуючи їх досвід, мешканці будинку на Бродівській,50 також готують документацію, щоб реалізувати такий самий проект у своєму багатоповерховому будинку, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Таким чином Тернопіль має шанс стати першим “енергоефективним містом” в Україні, де люди матимуть тепло і платитимуть за нього доступну ціну.

Нагадаємо, що до цього часу міська рада співпрацює з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку та Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності. Завдяки співпраці у Тернополі впроваджується інноваційний проект із модернізації теплопостачання. У рамках проекту передбачається встановлення сонячних колекторів, теплового насосу, будівництвокотельні на біомасі.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.