«Єдинників» контролюватимуть

16 Сер 2016 / 12:51 | Переглядів: 885

Податкова Центр обслуговування платників податків

Визначено механізм здійснення заходів податкового контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп - фізичними особами-підприємцями обсягу доходу, визначеного Податковим кодексом.

Нагадаємо, що граничний обсяг доходу для "другогрупника" становить 1500 000 грн, адлятретьої групи - 5000 000 грн і для його визначення враховуються в сукупності усі види доходів, які отримані платником єдиного податку від провадження підприємницької діяльності протягом календарного року незалежно від обраних видів діяльності.

Для здійснення такого контролю використовується податкова інформація, зібрана чи отримана контролюючими органами у встановленому Податковим кодексом порядку та яка зберігається зурахуванням її опрацювання в інформаційних базах або безпосередньо посадовими (службовими) особами контролюючого органу. Для отримання податкової інформації контролюючі органи звертаються до платників податків та інших суб'єктів інформаційних відносин з письмовим запитом про подання податкової інформації за наявності хоча б однієї з підстав, визначених у статті 73 Податкового кодексу.

Податкова інформація отримується, також, й шляхом проведення зустрічних звірок, документальних позапланових перевірок та фактичних перевірок.

Детальніше - у Постанові Кабміну № 439 від 13.07.16 р. (опублікована в "Офіційному віснику України" № 56 від 26.07.16 р.) та у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.