Шахраї для підприємців знову влаштовують перевірки

29 Вер 2014 / 15:20 | Переглядів: 1964

аудит

Спроби виманити гроші у підприємців шахрайським шляхом відновилися на Тернопіллі.

Зокрема, зловмисники телефонують з одноразової телефонної картки і представляються довіреними особами посадових осіб Головного управління ДФС у Тернопільській області та вимагають кошти для залагодження так званих перевірок чи на якісь інші нагальні потреби.

Схожі авантюри мали місце майже у всіх районах області наприкінці минулого та вже на початку цього року. Схем було кілька. Скажімо, від ім'я начальника районної податкової інспекції у власників закладів громадського харчування "просили" терміново поповнити рахунки мобільного зв'язку на кілька тисяч гривень. Або ж під виглядом районних податківців пропонували пом'якшити результати перевірок, звісно, за чималеньку суму.
Діють аферисти через посередників. Переважно цю роль виконують таксисти, які нічого не знаючи про шахрайську схему і виконуючи лише функцію отримання та передачі грошей, стають співучасниками злочинних дій.

Наголошуємо, що посадові особи Головного управління ДФС у Тернопільській області жодних вказівок збирати гроші від свого імені ніяким довіреним особам не давали. Наполегливо радимо громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

Нагадуємо, що Наказом Державної фіскальної служби України від 18 вересня 2014 року №537-о виконуючим обов'язки начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області призначено Ігоря Комендата.

Довідково. Про подібні випадки шахрайства суб'єктам господарювання слід негайно повідомляти на "телефон довіри", який працює щоденно в цілодобовому режимі за номером 23-63-92, а також за номерами 43-46-38, 098-992-42-82 або особисто звертатися у відділ внутрішньої безпеки за адресою: Тернопіль, вул. Білецька, 1, каб. 705, 707.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.