Про новації по акцизному податку тернополяни запитували під час інтернет-конференції Тернопільської ОДПІ

02 Гру 2016 / 17:28 | Переглядів: 1208

До місцевого бюджету Тернополя –  майже 14 мільйонів гривень акцизного податку!

Яким документом передбачено розміри мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольних напої? Де було опубліковано?

В газеті "Урядовий кур'єр" від 23.11.2016 р. №220 опубліковано постанову КМУ № 828 "Провнесення змін до постанови Кабміну №957 від 30.10.2008 р "Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цінна окремі види алкогольних напоїв".

Цим документом передбачено підвищення розміру мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв.

Чи відмінено подання звітів 1РА та 1РТ?

Подання даних звітів передбачено Наказом МФ України №49 від 11.02.2016 р. "Прозатвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення". Даний наказ на сьогодні є чинним, тобто всі СГД, вякихєліцензії на реалізацію алкогольних та тютюнових виробів зобов'язані подавати вказані звіти.

З якого часу потрібно буде подавати декларацію з акцизного податку за новою формою?

Наказом Міністерства фінансів №841 від 26.09.2016 р. "Про внесення змін до форми декларації акцизного податку та порядку заповнення та подання декларації акцизного податку" внесено зміни до форми декларації акцизного податку. Зазначену декларацію складають та подають особи, якіздійснюють роздрібну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами. Платники заповнюють таподають розділи та додатки до декларації лише щодо тих операцій, які вони здійснюють ізаякими у них виникають податкові зобов'язання зі сплати акцизного податку, про що робиться відповідна відмітка у графі "Ознака подання" на останньому аркуші декларації. Суб'єкт,якиймаєобов'язок подання такої звітності, заповнює та подає лише розділ Д тадодаток6довказаної декларації.

Оскільки Наказ про зміну форми акцизної декларації опубліковано в газеті "Офіційний вісник України" 22.11.2016 р, то вперше за новою формою декларацію потрібно буде подати всічні2017року за грудень 2016 року.

Чи потрібно проводити інвентаризацію залишків алкогольної продукції до введення нових цін?

Законодавством не передбачено проведення інвентаризації. Реалізація алкогольних напоїв з4.12.2016 р. повинна проводитись за цінами не нижче мінімальних.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.