Правильно розділяємо алкогольні напої по групах

21 Кві 2015 / 12:42 | Переглядів: 7845

алкоголь несанкціонована торгівля

При заповненні звітності по акцизу виникають питання, а як ж правильно розділити алкогольні напої по групах. Тож, пропонуємо вашій увазі роз'яснення з даного питання.

Відповідно до роз'яснень наданих Державним комітетом стандартизації, метрології та сертифікації України №2-3/7-4499 від 12.07.2001р., до алкогольних віднесені напої, отримані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів зі змістом спирту етилового понад 1,2 відсотка об'ємних одиниць, в товарних позиціях 2204, 2205, 2206, 2208 згідно УКТ ЗЕД, а також зі змістом спирту етилового 8,5 відсотка об'ємних одиниць і більше, які вказані в товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно УКТ ЗЕД.

Виходячи з вищезазначеного, при заповнені додатку 6 до акцизної декларації, алкогольні напої будуть відображатися таким чином:

- у рядку 1 - лікеро-горілчані напої - лікери, наливки, настоянки, бальзами, аперитиви, коктейлі, десертні напої. Також в цьому рядку відображається і "слабоалкоголка", зокрема, "Лонгер", "Бренді-кола", "Ром-кола", "Джин-тонік", "Рево" і ін.;

- у рядку 2 - виноробницька продукція - вина виноградні натуральні, вина натуральні кріплені, шампанські, ігристі, газовані, вермути, бренді, сусло виноградне, коньяки, інші алкогольні напої з винограду, плодів і ягід. Також в цьому рядку потрібно відображати сидр, віскі, ром, джин, текіла, продукти зі змістом спирту етилового 8,5 відсотка об'ємних одиниць і більше і інші товари, які не відносяться до рядка 1;

- у рядку 3 - пиво, у тому числі спеціальне пиво " BEERMIX".

Хочемо також зазначити, що безалкогольне пиво не є підакцизним товаром, а для отримання детальнішої інформації щодо акцизного податку звертайтесь у Центр обслуговування платників за адресою: Білецька 1 або за телефоном: 43-46-46.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.