Працевлаштовано більш як 8 тисяч найманих працівників

09 Бер 2017 / 07:27 | Переглядів: 2127

Нові вакансії

Упродовж січня та лютого цього року до Тернопільської ОДПІ 2844 суб'єкти господарювання міста Тернополя і Тернопільського району подали повідомлення про прийняття на роботу 8005 найманих працівників. Зцієїкількості - 1815 фізичних осіб - підприємців прийняли на роботу 3315 працівників. Процеінформував начальник відділу адміністрування податків із самозайнятих осіб ТернопільськоїОДПІ Ігор Задорожний.

Нагадаємо, що Порядок повідомлення податкової інспекції про прийняття на роботу працівників, затверджений постановою Кабміну 17.06.15 р. № 413. Повідомлення подається власником підприємства, установи (організації) чи фізичною особою до податкових інспекцій замісцем їх обліку як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Звертаємо увагу, що у випадку залучення тимчасових працівників за договорами цивільно - правового характеру, таке повідомлення подавати не потрібно.

Однак, слід пам'ятати що при укладенні договору ЦПХ виконавець виконує роботу навласний ризик, він не є найманим працівником та на нього не поширюються правила внутрішнього трудового розпорядку. Роботодавець за таким договором не забезпечує умови праці громадянина, тому, останній самостійно організовує виконання роботи (надання послуг) танеможе використовувати засоби праці роботодавця. За договором ЦПХ оплачується не процес праці, а його конкретний результат, який визначається по закінченні певної роботи йоформлюється актом приймання - передачі.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.