Понижуючий коефіцієнт з ЄСВ не застосовується до військовослужбовців

19 Кві 2015 / 19:53 | Переглядів: 1445

«Герої живуть у нашій пам’яті!»

Понижуючий коефіцієнт не застосовується до ставки єдиного внеску для підприємств, установ, організацій за працюючих інвалідів (ставка нарахувань - 8,41%) та до всіх ставок єдиного внеску у вигляді утримання 3,6%, 6,1%, 2,6%, 2%, 2,85%. Тому, при розрахунку всіх показників для застосування понижуючого коефіцієнта, кількість працюючих інвалідів та нарахована їм заробітна плата не враховуються.

Однак фізичні особи-підприємці на виплати працівників-інвалідів нараховують єдиний внесок по ставці відповідно до класу професійного ризику виробництва, тому, при визначенні понижуючого коефіцієнта, розрахунок здійснюється з урахуванням як кількості працівників - інвалідів, так і нарахованих їм виплат.

Крім того, понижуючий коефіцієнт не застосовується платниками ЄСВ - військовими частинами і органами, які виплачують грошове забезпечення.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.