Підприємці зобов'язані вести Книгу обліку доходів і витрат

19 Гру 2014 / 12:03 | Переглядів: 2342

підприємець

Підприємці, залежно від обраної системи оподаткування, зобов'язані вести книгу обліку доходів і витрат за певними формами і в установленому порядку.

Державна фіскальна служба у листі від 29.10.2014 р. №5857/6/99-99-17-02-02-15 нагадала, що фізичні особи - підприємці, на загальній системі оподаткування, зобов'язані вести Книгу обліку доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару. Форму та порядок ведення книги обліку затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 16.09.2013 р. №481.

Платники єдиного податку І і ІІ групи та платники єдиного податку ІІІ групи, які не є платниками ПДВ, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Платники єдиного податку ІІІ і V групи, які є платниками ПДВ, ведуть облік доходів та витрат за формою та в порядку, що встановлені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику. Порядок ведення книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат платниками єдиного податку затверджені наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2011 р. №1637.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.