Не отримав доходу – не платиш

28 Січ 2015 / 12:16 | Переглядів: 1346

гроші1

Підприємець - “загальносистемник”, який в окремих місяцях не отримував оподатковуваного доходу, сплачувати єдиний соціальний внесок може лише на добровільній основі. Про це зазачила начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску Тернопільської ОДПІ Сніжанна Кравчун. В останніх законодавчих змінах з'явилась норма, яка надає право підприємцям самостійно визначати базу опоаткування ЄСВ для періоду, в якому вони діяльності не здійснювали чи не мали “чистого” доходу. Тобто, підприємець на власний розсуд, може визначити суму доходу, з якої бажає сплатити внесок, однак така сума має бути не менша за розмір мінімальної зарплати (січень - листопад 2015р. - 1218 грн., грудень - 1378 грн.) та не може перевищувати максимальну величину - до грудня 2015р. - 20 706 грн., з 1 грудня - 23 426 грн.

Детальніше про сплату єдиного соціального внеску - в Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ, тел.43-46-10, 43-46-46.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.