Котра група єдиного для перевізників?

18 Лис 2017 / 13:54 | Переглядів: 1714

Із 10 січня в Тернополі зростуть ціни на проїзд у громадському транспорті

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що фізособа-підприємець, яка здійснює перевезення пасажирів відповідно до договору, згідно з яким замовником є автотранспортне підприємство (автостанція) - неплатник єдиного податку, повинна обрати III групу платників єдиного податку або бути на загальній системі оподаткування. Адже послуги, в даному випадку, безпосередньо надаються суб'єкту господарювання - не "спрощенцю". Тобто підприємцем не дотримуються вимогип. 291.4 ПКУ(друга група - фізособи-підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність усфері ресторанного господарства).

У разі, якщо підприємець укладає угоду з автотранспортним підприємством (автостанцією), якаєплатником єдиного податку і виступає замовником послуг із продажу квитків, на підставі договору та акта виконаних робіт, то у цьому випадку підприємець має право обрати другу групу спрощеної системи оподаткування.

Докладніше - у Центрі обслуговування платників, телефон для довідок: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.