Хто сплачує податок при зміні власника нерухомості?

25 Лип 2015 / 10:27 | Переглядів: 1216

податкова1

У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об'єкт оподаткування, а для нового власника - починаючи з місяця, в якому виникло право власності.

У разі виявлення розбіжностей між даними податкової інспекції та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, податкова інспекція за місцем реєстрації платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим.

Нагадаємо, платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:

- об'єктів житлової чи нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

- розміру загальної площі об'єктів житлової чи нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

Для отримання детальнішої інформації щодо податку на нерухоме майно можна звернутись у Центр обслуговування платників за адресою: Білецька, 1 або за телефонами: 43-46-10 та 43-46-30.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.