Фінансові інспектори у відділі освіти ТРДА виявили порушення, що призвели до втрат 319 тис. грн

11 Кві 2013 / 15:25 | Переглядів: 2866

Гроші

Ревізія фінансово-господарської діяльності відділу освіти Тернопільської районної державної адміністрації, проведена фахівцями обласної держфінінспекції, виявила численні порушення, що призвели до втрат 319 тис. грн.

Найбільше за сумою порушення пов'язане з тим, що до районного бюджету не було перераховано понад 93 тис. грн коштів, операції з якими здійснені у попередні бюджетні періоди. Мова йде про перерахунок переплаченої заробітної плати працівникам освітніх установ.

Майже 92 тис. грн - саме такою сумою вимірюються збитки, які виникли внаслідок того, що кочегари обслуговували й опалювали не тільки школи, а й приміщення орендарів, а зарплату їм виплачував тільки відділ освіти.

Утім, це не єдине порушення, пов'язане з нарахуванням і виплатою заробітної плати. Інспекторами було встановлено завищення посадових окладів, незаконні надбавки та доплати або їх завищення, неправильне нарахування педагогічного стажу і вислуги років, оплата праці сумісникам за фактично невідпрацьований час, зайво нарахована заробітна плата тим, хто перебував у відрядженнях або на курсах підвищення кваліфікації… Усе це включно із зайво перерахованими до державних цільових фондів коштів спричинило втрати майже 41 тис. грн.

Ще близько 9 тис. грн збитків виникли внаслідок того, що бухгалтерія відділу освіти нараховувала збір на обов'язкове державне пенсійне страхування на ті види оплати праці та інших виплат, які цим збором не обкладаються.

12 тис. грн відділом освіти було витрачено на виготовлення технічної документації на будівлі та споруди. Замовник гроші отримав, а документацію… не надав.

Інспекторами також встановлено завищення вартості будівельних робіт майже на 13 тис. грн.

Окрім того, освітянською бухгалтерією було допущено порушення, яке призвело до втрат близько 19 тис. грн, пов'язане з тим, що видатки, які віднесені існуючим законодавством до державного бюджету, було покрито за рахунок місцевого бюджету.

Досить дорого, більше 36 тис. грн, коштувало освітянам і те, що вони оплачували комунальні послуги та послуги зв'язку за сторонніх юридичних та фізичних осіб.

Серед інших порушень зафіксовано нестачу товарно-матеріальних цінностей, нестачу продуктів харчування, заниження вартості оренди приміщень тощо.

За наслідками ревізії на посадових осіб освітянських установ складено 29 протоколів про адміністративні правопорушення.

Інформацію про виявлені правопорушення передано в правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.