Добровільна реєстрація платником ПДВ: нюанси

19 Жов 2016 / 13:03 | Переглядів: 1574

ПДВ

У Тернопільській ОДПІ повідомили в яких випадках суб'єкту господарювання може бути відмовлено в добровільній реєстрації платником податку на додану вартість.

Так, підставою для такої відмови може бути, зокрема, не заповнення в реєстраційній заяві обов'язкових реквізитів або недостовірні дані. Незазначення бажаного дня реєстрації абонезаповнення необов'язкових реквізитів не може вважатися підставою для відмови вреєстрації платником ПДВ. Також, у разі добровільної реєстрації податкова інспекція не може вимагати заповнення в заяві, зокрема, таких реквізитів, як:

- найменування органу ДФС - якщо заява подається у вигляді додатка до заяви продекларацію як суб'єкт господарювання;

- індивідуальний податковий номер - якщо заява подається юрособою у вигляді додатка до заяви про держреєстрацію СГ;

- бажаний день реєстрації (якщо такий день не зазначено, реєстрація здійснюється з 1-го числа місяця, що настає за місцем подання заяви);

- відомості про відповідальних осіб - якщо заява заповнюється фізичною особою-підприємцем.

Детальніше із даного питання можна проконсультуватись у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.