Для дивідендів – пільгова ставка податку

19 Кві 2017 / 23:31 | Переглядів: 2694

податкова відсотки

Президент підписав раніше ухвалені депутатами зміни до Податкового кодексу в частині оподаткування дивідендів. А 14 квітня Закон № 1989 був опублікований в газеті "ГолосУкраїни" та "запрацює" уже з наступного дня після публікації. Про це інформували вТернопільській ОДПІ.

Відповідно до змін, дивіденди по акціях і корпоративних правах, нараховані і виплачені після 1 січня 2017 року "єдинниками", нерезидентами та інститутами спільного інвестування будуть обкладатись податком на доходи за ставкою 9 відсотків.

Такимчином, вказаним юридичним особам, - які у І кварталі 2017 року нарахували дивіденди своїм засновникам - фізособам та оподаткували їх за ставкою 18%, після набрання чинності Закону№1989, потрібно перерахувати суму податку із сум таких дивідендів заставкою - вже 9% та відобразити це у формі № 1 ДФ. Ті ж підприємства, які вже подали такі розрахунки за І квартал, повинні скласти звітну нову форму №1ДФ з відповідними виправленнями (рядок з дивідендами, оподаткованими за ставкою 18% - на видалення, а рядок здивідендами, оподаткованими заставкою 9% - надодання).

Якщо ж дивіденди виплачує платник податку на прибуток, ставка оподаткування становить5%.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.