Алкогольні коктейлі: як оподатковуються?

23 Жов 2014 / 12:39 | Переглядів: 2446

алкогоголь

Чи оподатковується збором на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства виручка від реалізації коктейлів, виготовлених із використанням алкогольних напоїв, що отримана суб'єктом господарювання, який має ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями?

Податковим кодексом України встановлено, що об'єктом оподаткування збором є виручка - товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива, у тому числі за операціями, що не передбачають оплати у грошовій формі.

Згідно з Правилами роздрібної торгівлі алкогольними напоями затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 30 липня 1996 року № 854, продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці дозволяється тільки закладам ресторанного господарства та спеціалізованим відділам підприємств, що мають статус закладів ресторанного господарства, підприємств з універсальним асортиментом товарів.

При цьому забороняється під час продажу алкогольних напоїв на розлив у закладах ресторанного господарства змішувати напої різних видів і марок, крім виготовлення коктейлів. Технологічні, калькуляційні картки на коктейлі погоджуються із санітарно-епідеміологічною службою, затверджуються керівником підприємства, бухгалтером та скріплюються печаткою.

Таким чином, об'єктом оподаткування на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є виручка - товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування (через мережу закладів ресторанного господарства, спеціалізованих відділів підприємств з універсальним асортиментом товарів) алкогольних напоїв, що входять до складу коктейлів.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.