Аби отримати податкову знижку – залишилось менш як місяць

06 Гру 2016 / 21:27 | Переглядів: 1278

податкова відсотки

У Тернопільській ОДПІ нагадують громадянам про можливість реалізувати своє право наподаткову знижку за результатами 2015 року.

Для того аби скористатись такою можливістю, платникам податків необхідно заповнити йподати до податкової інспекції за місцем реєстрації декларацію про майновий стан ідоходи тавідповідні підтверджуючі документи у термін до 31 грудня 2016 року.

Податковим кодексом України (Далі - ПКУ) передбачено, що мають право на податкову знижку громадяни, які отримують доходи у вигляді заробітної плати. Згідно з пп. 166.2.1 ПКУ доподаткової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами (квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів).

Перелік витрат, які дозволено включати до податкової знижки визначений пунктом166.3ПКУ. Це, зокрема:

— частина суми процентів, сплачених фізособою за користування іпотечним житловим кредитом;

— сума коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) у вигляді пожертвувань благодійних внесків неприбутковим організаціям;

— сума коштів, сплачених за здобуття середньої професійної або вищої освіти;

— сума коштів, сплачених за лікування;

— страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя тапенсійні внески у межах недержавного пенсійного забезпечення;

— сума витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

— сума витрат на оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

— сума коштів, сплачених у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу;

— сума витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, в т. ч. напогашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів заним.

Детальніше проконсультуватись із даного питання можна у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.