27 жителів Тернопілля задекларували свої статки в розмірі понад 1 мільйон гривень

31 Тра 2017 / 07:06 | Переглядів: 2227

Податкова Якимчук Декларацкампанія 2017

Про підсумки "Деклараційної кампанії - 2017" розповів на брифінгу заступник начальника Головного управління ДФС в області Петро Якимчук.

Жителі Тернополя і краю задекларували такі доходи: у вигляді спадщини та подарунків; від продажу рухомого чи нерухомого майна; від здачі в оренду нерухомості; іноземні доходи, інвестиційні доходи; інші доходи, з яких не було отримано утримано податку нf доходи фізичних осіб при їх виплаті, однак таю доходи не с звільненими від оподаткування.

"За станом на 04. 05. 17 до територіальних органів ГУ ДФС у Тернопільській області громадяиами подали 7754 декларації про майновий стан і доходи за 2016 рік. Зокрема. 4797 декларацій подали ті з них, які зобов'язані задекларувати отримані доходи та 2957 декларацій громадянами, які забажали реалізувати своє право на податкове знижку.

За наслідками декларування платниками задекларовано 364 млн. грн.. доходів та самостійно нараховано до сплати понад 22 мли гри, з яких - 18 млн. грн. - податок на доходи фізичних осіб та 4 млн. грн. військового збору", - повідомив пан Якимчук.

За словами заступника начальника Головного управління ДФС в Тернопільській області, якщо проаналізувати в розрізі видів доходів, то найбільше громадяни декларували спадщину, продаж рухомою майна та нсрухомосіі, інші доходи: "2325 поданих декларацій із загальною сумою задекларованого доходу понад 198 млн гривень, 691 декларація подана від продажу рухомого майна та нерухомості - на 59,3 мільйони гривень. Щодо інших доходів, з яких не утримано податку на доходи фізичних осіб, то на Тернопіллі їх задекларовано більше 65 млн гривень".

Із задекларованих до сплати сум вже сплачено 7,2 млн. грн. (40%) ПДФО та 2,0 млн. грн. (50%) військового збору. Щодо податкової знижки, то 1337 (45%) громадянам вже повернуто 2,2 млн. грн.

(45%).

Як зазначив Петро Якимчук, до територіальних органів ГУ ДФС у Тернопільській області декларації за 2016 рік із доходами понад 1 млн гри подали 27 громадян: "Це на 4 більше, аніж у минулому році. Якщо проаналізувати за територіальним принципом, то: 18 мільйонерів - з Тернополя; по 2 - у Збаразькому, Тсребовлямському та Чортківському районах; по 1 - у Заліщицькому, Кременецькому та Тернопільському районах. Загалом мільйонери задекларовали майже 72 млн гри річного оподатковуваного доходу".

Нестор МОРОЗЕНКО.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.